Bărbat de 75 de ani, din vestul tării, decedat din cauza gripei

187

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat încă un deces cauzat de gripă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 75 de ani, din județul Arad.

Potrivit Mediafax, bărbatul a avut virusul gripal de tip A. Septuagenarul nu era vaccinat antigripal și avea și alte probleme de sănătate. De la debutul sezonului 2017-2018, au murit 110 de persoane din cauza virusului gripal. Totodată, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat că, la nivel național, au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de gripă. Acesta este cel de-al șaselea deces, în județul Arad, cauzat de gripă. Pe 11 februarie, o femeie în vârstă de 63 de ani, infectată cu virusul gripal de tip B, a murit în spital în urma complicațiilor. Pe 23 februarie, un bărbat în vârstă de 62 de ani, cu virus gripal de tip A, care suferea și de alte boli cronice, a murit, de asemenea, la Spitalul Județean. O femeie de 69 de ani care suferea și de alte afecțiuni cronice a murit la spital în urma complicațiilor, pe 26 februarie. O altă femeie în vârstă de 75 de ani, cu diagnostic confirmat de gripă, dar având şi alte probleme de sănătate, a murit pe 9 martie. În 20 martie, o femeie în vârstă de 77 de ani, din Pâncota, a decedat la Spitalul Clinic Județean Arad din cauza virsului gripal de tip B, asociat cu alte afecțiuni. Niciuna din persoanele decedate nu era vaccinată împotriva virusului gripal.
Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, cazurile de infecții respiratorii acute, cum ar fi gripă, infecții respiratorii și pneumonii, a fost cu 38 la sută mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent. Institutul a mai precizat că până la data de 11 martie au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Sursă: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ