Bănicioiu, întrebat de un supraviețuitor Colectiv: „De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?”

58

Fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a fost luat la rost, vineri, de un supraviețuitor al tragediei din clubul Colectiv, după ce politicianul a fost audiat ca martor într-un dosar legat evenimentele din 30 octombrie 2015.

Vineri, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a acceptat, în sfârșit, să dea declarații în fața procurorilor, în dosarul Colectiv. Deocamdată, în calitate de martor.

Bănicioiu a fost unul dintre cei care imediat după tragedia din clubul distrus de flăcări, în care au pierit atâția tineri, a susținut insistent că răniții pot fi tratați în spitalele din România.

Vineri, după ce a fost audiat, fostul ministru a fost abordat de Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii tragediei, care l-a întrebat de ce i-a lăsat pe răniți să moară ”ca niște câini în spitale”.

Mihai Grecea: ”De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini în spitale?”

Nicolae Bănicioiu: ”Nu, nu v-am lăsat.”

Mihai Grecea: ”Păi cum nu? Au fost banii mai importanți? Miza politică?”

Nicolae Bănicioiu: ”Nu, nu, nu. Noi am spus din primul moment că asigurăm tot costul tratamentului.”

Mihai Grecea: ”Da, dar ați spus că nu avem nevie de nimic. Am urmărit bsolut toate materialele din media, le am! Le am, nu spuneți că nu..”

După ce fostul ministru al Sănătății a negat faptul că ar avea vreo responsabilitate pentru moartea a zeci de răniți în Colectiv  în spitalele din România, tot el l-a invitat pe Grecea la … o discuție, insistând că a făcut ”tot ce era omenește posibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ