Bani în plus de la Guvern pentru copiii cu nevoi speciale din Timiș

144

Sprijin mai mare din partea Guvernului pentru copiii cu nevoi speciale din întreaga țară. A fost aprobat un proiect inițiat de Ministerul Educației privind repartizarea pe județe a sumelor pentru finanțarea drepturilor copiilor, elevilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale, integrați în învățământul de masă, pentru acest an.

Astfel, județul Timiș va primi 3,29 milioane de lei, bani suficienți pentru sprijinirea financiară a 1.323 de copii speciali. Prin adoptarea acestui act normativ se urmăreşte încurajarea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale şi a copiilor cu deficienţe de învăţare sau cu dificultăţi de adaptare/dizabilităţi să frecventeze învăţământul preuniversitar de masă, sporind în acest fel şansele pentru integrarea lor socială şi garantându-le libertatea de a alege parcursul educaţional considerat cel mai potrivit, adaptat nevoilor fiecăruia. Măsura are şi rolul de a asigura accesul egal la educaţie al tuturor copiilor şi să sprijine copiii şi tinerii cu probleme şi nevoi educaţionale speciale să studieze în învăţământul public de masă.

În acest moment, valoarea alocaţiei de hrană este de 16,60 lei pe zi. Valoarea drepturilor pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, materiale igienico-sanitare, rechizite/manuale, jucării, transport, materiale cultural-sportive este de 498,00 lei pe an pentru grupa de vârstă de la 3 la 7 ani, 611 lei pe an pentru grupa de vârstă de la 7 la 14 ani, 754 lei pe an pentru grupa de vârstă de la 14 la 18 ani și 844 lei pe an pentru grupa de vârstă 18 – 26 de ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ