22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Banatul se vede la TVR! În regia lui Sabin Dorohoi

După un turneu în cinematografele din tot Banatul Sabin Dorohoi ajunge și pe ecranele televiziunii naționale, chiar în această seară.

Realizator al mai multor scurt metraje premiate la festivalurile internaționale de film Sabin Dorohoi a decis să toarne, pe episoade și un documentar despre locurile sale natale: Banatul. Primul episod se va putea vedea astăzi, la TVR.

”La orele 19:30 pe TVR1 vom putea vedea filmul în premieră națională la TV. Sperăm să putem continua trilogia despre această regiune extraordinară din vestul României. Și acest lucru îl vom putea face și cu sprijinul financiar al spectatorilor și al bănățenilor care vor să susțină episodul 2” spune regizorul.

Dorohoi a gândit turnarea a trei episoade pentru acest documentar dar spune că banii i-au ajuns doar pentru primul și face un apel către toți bănățenii să contribuie pentru continuarea filmărilor.

”Vrem ca anul viitor, la începutul lui 2019, să organizăm premiera episodului 2. Și în 2020 să lansăm episodul 3. În așa fel încat în 2021, când Timișoara va fi Capitala Culturala Europeană, Banatul Montan să aibe toate filmele lansate si promovate deja. În așa fel încât turiștii care vor veni în Timișoara să vină și în Caraș-Severin” mai spune Dorohoi.

Regizorul oferă și detalii despre ce vor cuprinde cele două episoade ce au rămas de filmat: ”Dacă în primul episod au fost promovate orașele din Banatul Montan, în episodul 2 au mai rămas multe alte atracții care încă n-au fost descoperite. Iată doar câteva dintre locurile care ar putea apărea în următorul episod: Munții Țarcu, Rusca Montană, Rudăria, Cheile Nerei, Calea Ferată Anina-Oravița, Carașova și Cheile Carașului, Peștera Comarnic, Munții Semenic, Docnecea, Bocșa, Cascada Bigăr, Pârtiile de Schi, Sporturile Montane sau Legenda lui Peter Pan”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :