Banatul principalul furnizor de cannabis al României? Ce spune DIICOT

573

Bilanțul anual al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Teorism a scos la iveală că cel mai consumat drog din România este cannabisul și că cele mai mari capturi s-au făcut în Banat.

”Pe parcursul anului 2017, la fel ca şi în anii precedenţi, s-a păstrat trendul ascendent al traficului intern şi a consumului ilicit de Cannabis, precum şi a infracţiunilor privind efectuarea, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (cunoscute generic sub denumirea de „etnobotanice” sau „droguri legale”)” a spus Daniel Horodniceanu, procurorul șef al DIICOT.

Din activitatea de urmărire penală penală desfăşurată pe acest segment de criminalitate a rezultat că cel mai traficat drog de risc a rămas Cannabisul, a mai arătat procurorul șef. Modalităţile de comitere a infracţiunilor care privesc acest drog de risc au presupus uneori surse transfrontaliere (Cannabis provenit, preponderent, din Spania şi Olanda, introdus în România pe cale rutieră) însă am asistat la o creştere semnificativă a culturilor „indoor” şi „outdoor”. Dintre culturile „outdoor” cea mai reprezentativă captură a fost realizată de către Serviciul Teritorial Timişoara de pe un teren situat la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, de unde au fost recoltate aproximativ 2,1 tone de plante de Cannabis, din care au rămas circa 650 kg masă vegetală după uscare şi selectare, a transmis Horodniceanu la bilanț.

LĂSAȚI UN MESAJ