Bănățenii vor putea sta la terase, printre animalele sălbatice de la ZOO! Ce condiții trebuie să respecte comercianții

147

Proprietarii de localuri care doresc să îşi deschidă terase în preajma Pădurii Verzi au acum ocazia de a închiria teren chiar în incinta Grădinii Zoologice din Timişoara. Aleşii locali au aprobat un proiect care prevede scoaterea la licitaţie a două amplasamente de la Zoo. Cele două amplasamente au, fiecare, 30 de metri pătraţi, iar preţul de pornire a licitaţiei este de 2 lei/mp.

De asemenea, câştigători licitaţiei au obligația de a plăti şi chirie lunară pentru ocuparea domeniului public. Chiriaşii nu vor avea voie să se extindă mai mult decât cei 30 de metri pătraţi alocaţi. Ei pot amplasa aici terase cu o căsuţă din lemn. De asemenea, autorităţile interzic prepararea mâncării sau a băuturilor alcoolice.

,,Domeniul public va fi ocupat pentru amplasarea a două căsuţe cu terasă, având destinaţia desfăşurării de activităţi comerciale, după cum urmează: -comercializare sucuri, băuturi nealcoolice şi îngheţată, expuse în vitrine frigorifice; -comercializare produse diverse – produse alimentare ambalate, excepţie făcând chipsurile şi pufuleţii, acestea constituind un un mare pericol pentru animalele din colecţie, punându-le viaţa în pericol; -comercializare produse de panificaţie şi patiserie expuse în vitrine speciale de protecţie; – produse fast-food gata preparate şi ambalate; – hrană pentru animale (cu acceptul locatorului). Se interzice prepararea în aer liber a tuturor sortimentelor culinare (mici, grătar, frigărui, etc.). Mobilierul va fi din lemn în concordanţă cu restul elementelor din zonă şi va fi avizat de către Primăria Municipiului Timişoara. Vitrinele frigorifice vor fi mascate de mobilier din lemn. Costul lucrărilor de amenajare, de întreţinere şi racordare la utilităţi cad în sarcina câştigătorului licitaţiei. La eliberarea amplasamentelor licitate se va avea în vedere aducerea domeniului public la starea iniţială de către adjudecatarii licitaţiei. Spaţiile comerciale vor funcţiona după programul Grădinii Zoologice. În perioada sărbătorilor religioase şi a vacanţelor şcolare, programul de vânzare va fi adaptat activităţilor desfăşurate în perimetrul Grădinii Zoologice”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

Urmează ca data de depunere a ofertelor şi a licitaţiei să fie anunţată pe site-ul Primăriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ