Bănățenii vor putea ajunge pe Litoral cu avionul. Vezi când încep zborurile!

6278

Timișenii vor putea ajunge pe litoralul românesc în doar două ore. Compania Blue Air va avea săptămânal două zboruri pe această rută începând din luna aprilie 2017.

„Este un pas important în dezvoltarea turismului intern dar și al turismului în Timiș”, a declarat luni, Călin Dobra, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, membru al Federației F.A.P.T.

„Am atins azi unul dintre marile obiective pe care Federația F.A.P.T şi le-a propus în activitatea sa de dezvoltare şi promovare a destinaţiilor turistice româneşti, şi anume: conectarea destinaţiilor româneşti între ele. Astfel, având în vedere că în ultimii 20 ani pe Aeroportul Constanţa, care deserveşte litoralul românesc, nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au demarat începând din 2014 un proiect de atragere de zboruri către litoralul românesc, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului turistic în această destinaţie. Începând din toamna 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Timiș, Oradea-Băile Felix şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România. Obiectivul pe care ni l-am asumat la Federaţia F.A.P.T. este atins azi, când anunţăm că vom reuşi să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Banat, Crișana și Moldova.  Pentru litoral, este cea mai bună veste din ultimii 20 ani, iar pentru turismul românesc şi România înregistrăm astăzi un succes major”, a declarat și Corina Martin, preşedinte F.A.P.T. şi Asociația Litoral-Delta Dunării.

„Mă bucur să anunțăm, în sfârșit, că Timișul și timișenii sunt cu multe ore mai aproape de litoralul românesc și că, din primăvara lui 2017, compania Blue Air va contribui la dezvoltarea turismului românesc prin curse directe Timișoara – litoral/Delta Dunării. Ne bucurăm, de asemenea, că Timișul devine astfel o destinație turistică directă pentru românii din sud-estul țării și nu numai”, a completat Călin Dobra, președinte APDT Timiș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ