25.9 C
Timișoara
sâmbătă 13 iulie 2024

Bănățenii sunt așteptați la Târgul de Crăciun din Budapesta, o poartă către sărbători magice. Cât costă să ajungi acolo. FOTO

Mirosuri de cârnați afumați, colaci secuieşti, castane coapte, vin dulce cu scorțișoară și clinchete de clopoței ce se vor auzi de peste tot.

Astfel vor fi întâmpinaţi toţi cei care vor păşi în celebrul Târg de Crăciun de la Budapesta. Devenit tradițional și cunoscut la nivel mondial, evenimentul atrage an de an zeci de mii de persoane din toate colțurile lumii, iar bănățenii nu lipsesc nici ei.

Organizat în Piaţa Vorosmarty, Târgul de Crăciun îşi deschide porţile anul acesta în data de 10 noiembrie. Va putea fi vizitat până în data de 6 ianuarie 2017.

Agenţiile de turism din Timişoara au pregătit excursii în capitala Ungariei special pentru acest eveniment. Astfel, o ieşire de două zile la Târgul de Crăciun din Budapesta costă 69 de euro de persoană. Preţul include transport cu autocarul, cazare în cameră dublă, mic dejun şi ghid ce vă va însoţi la diverse obiective turistice.

Prin dimensiunile sale, târgul poate fi declarat unul dintre cele mai mari de acest gen. Piața Vorosmarty, căutată în timpul verii pentru terasele sale, se transformă rapid în cele câteva săptămâni cât durează târgul, spațiul întins al pieței umplându-se cu micile chioșcuri de lemn în care se vând doar produse artizanale, decorațiuni și cadouri realizate din materiale naturale, precum şi bunătăți culinare.

Tot în piață vor fi amplasate câteva scene pe care vor avea loc spectacole diverse, de la teatru de păpuși, muzică tradițională, până la dansuri și scenete cu Nașterea lui Isus.

În anul 2008, Târgul de Crăciun de la Budapesta a fost declarat „Cel mai frumos târg din Europa” de către ziarul Sunday Sun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Decernarea premiilor Festivalului – Concurs LADA CU ZESTRE, în Galeria POD a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș desfășoară marți, 16 iulie 2024, la ora 11:00, în Galeria POD, ceremonia de decernare a premiilor...

Un tânăr a furat 5.600 de kilograme de afine. Suma exorbitantă la care se ridică pagubele cauzate

Un producător de legume - fructe din Timiș a ieșit la inventar cu un minus de 5.600 de kilograme de afine! Cantitatea de fructe...

Citește și :