Bănățenii pot primi 500 de lei pentru alimente! Care este modalitatea…

1537

Un grup de inițiativă din Parlamentul României și-a dat seama că se apropie alegerile generale și au purces la elaborarea unei propuneri legislative prin care familiile cu venituri reduse, care au copii, să primească vouchere de masă în valoare de 500 de lei cu care să-și poată cumpăra alimente. De măsura cu pricina ar putea să beneficieze și salariații sau pensionarii cu venituri mici, de sub 1.200 de lei, dar și alte categorii sociale care nu obțin venituri.

Potrivit jurnaliștilor de la Libertatea, inițiatorii proiectului de lege declară că ”mulți români nu au ce să mănânce, întrucât veniturile lor sunt extrem de mici. Dacă legea la care lucrăm va fi votată, atunci, fiecare român va putea să se hrănească, nu la standarde înalte, dar măcar norma. Un voucher de 500 de lei pentru alimente acelor români care nu își permit nu este un efort bugetar pentru România.”

Numai că aceste vochere, care vor fi distribuite primăriilor, nu vor fi împărțite oricum. Proiectul de lege arată că beneficiarii, adică cei fără venituri, vor fi obligați să muncească un număr de zile în folosul comunității, în funcție de cât stabilește primăria de care aparțin. Abia pe urmă primesc vocherele pentru alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ