Bănățenii, îndemnați să-și posteze fluturașii de salariu pe Facebook. S-a creat grupul ,,Olguța mi-a scăzut salariul!”

2108

Un timișean îi îndeamnă pe bănățeni și pe toți românii să își posteze pe Facebook fluturașii de salariu din decembrie 2017 și din ianuarie 2018, pentru a demasca minciunile celor de la guvernare.

Rectorul UVT, Marilen Pirtea, a creat grupul ,,Olguța mi-a scăzut salariul!”, unde sunt așteptați să se înscrie toți cei care urmează să fie afectați de modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

,,Ți-a scăzut salariul din cauza mutării contribuțiilor de la angator la angajat? Ești afectat de Legea salarizării? Postează pe acest grup fluturașii de salariu din decembrie 2017 și ianuarie 2018 să vadă toată lumea minciuna din spatele bunăstării PSD. Ministrul Muncii și Justiției Sociale, doamna Olguța Vasilescu, manipulează fără scrupule de peste un an angajații din instituțiile publice, afirmând că prin modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice urmărește doar o echilibrare a sistemului bugetar de salarizare, deoarece existau disfuncționalități majore. În realitate, modificările produc efecte nedorite în salarizarea bugetarilor. Din cauza acestor modificări susținute de PSD, cele din noua lege a salarizării, de limitare a sporurilor în structura bugetară şi de transfer al contribuţiilor sociale în sarcina angajaților, vor ajunge la scăderi, în termeni reali, toți salariații din sistemul public ce nu se vor încadra peste o majorare necesară de minim 20% față de nivelul actual de salarizare. Oricâte creșteri se vor aplica, dacă este depășit plafonul reper, stabilit pentru anul 2022, conform Legii 153 din 2017, salariile reale nete vor scădea. PSD nu a uitat nici de cei din privat. Mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat va face multe victime, acolo unde nu se va găsi înțelegere din partea patronilor de firme.”, este mesajul grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ