Avocatul Poporului s-a autosezizat cu privire la situația de la Liceul German din Arad

142

Avocatul Poporului s-a autosezizat în legătură cu situația de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad, de unde peste 80 de elevi au ajuns la spital, după ce în școală a avut loc o acțiune de dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Reprezentantul din Timișoara al Avocatului Poporului, care a mers, marți, la unitatea de învățământ, unde s-a întâlnit cu directorul școlii, a declarat că verificările vizează condițiile în care învață elevii, ce anchete și ce măsuri se iau.

Medicii spun că, în momentul de față, nu se poate face o legătură directă între evenimentele din 13 ianuarie, când peste 40 de elevi au ajuns la spital cu simptome de intoxicaţie în urma deratizării din liceu, și cele luni, când alţi elevi s-au plâns de aceleaşi simptome.

De la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”, au ajuns la spital, în total, 85 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 și 19 ani. Însă, printre cei care au mers în ultimele zile la spital se află și copii care au simptomele unor boli de sezon.

Aproximativ 15 părinți ai elevilor de la Liceul „Adam Muller Guttenbrunn” au protestat, luni seară, în fața școlii, după ce alţi 18 elevi au ajuns la spital, la aproape zece zile de la efectuarea acțiunii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Oamenii se tem pentru viaţa copiilor lor şi au cerut explicaţii autorităţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ