Avizarea la securitatea la incendii intră în vigoare în 1 octombrie

338

În câteva zile expiră termenul până la care proprietarii de construcţii, în special cele publice, trebuie să obţină autorizaţiile pentru securitatea la incendii. Noile prevederi intră în vigoare din 1 octombrie, iar apoi pompierii vor aplica sancţiuni deloc de neglijat.

“Punerea în funcțiune a construcțiilor și amenajărilor noi ori a celor existente la care au fost executate lucrări de modificare sau s-a schimbat destinația acestora fără obținerea autorizației de securitate la incendiu va fi sancționată din data de 1 octombrie 2017”, transmit pompierii.

Există şi excepţii. Cei care au depus dosare spre avizare până în 30 septembrie nu vor fi amendaţi. Aceştia trebuie însă să facă amenajările necesare până la finalul acestui an şi apoi vor fi verificaţi şi ei de pompieri.

După termenul limită stabilit de lege pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor aplica sancțiuni contravenționale cuprinse între 20.000 și 50.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ