Aveți grijă ce cumpărături faceți în mediul online, puteți fi înșelați

6

Un bucureștean a fost reținut după ce a înșelat un bănățean. Vindea fictiv bunuri pe internet

Polițiștii bănățeni și-au dat mâna cu colegii din București pentru a prinde un individ care înșela oamenii prin vânzări fictive de bunuri online. Ultimul păgubit este un bărbat din Caraș-Severin. În urma plângerii acestuia, oamenii legii au organizat un flagrant și l-au prins pe șarlatan când a idicat banii trimiși de bănățean.

”În cursul zilei de ieri, 19 februarie, polițiști din cadrul Poliției orașului Oțelu Roșu, împreună cu polițiști de la Secția 12 Poliție București, au realizat prinderea în flagrant delict a unui bărbat de 35 de ani din județul Dâmbovița, care urma să ridice o sumă de bani de la un oficiu poștal din București, sumă de bani pe care persoana bănuită ar fi pretins-o de la un bărbat din Oțelu Roșu, ca avans pentru un presupus miniexcavator pe care acesta ar fi urmat să i-l vândă.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

Astfel, bărbatul de 35 de ani din Găești este bănuit că la data de 18 februarie ar fi solicitat telefonic și ar fi primit de la un alt bărbat de 30 de ani din Rusca Montană, suma de 3.000 de lei prin mandat poștal, în schimbul aceluiași bun, pe care persoana bănuită ar fi intenționat să îl vândă prin intermediul unui site de vânzări.

După ce ar fi ridicat cei 3.000 de lei, acesta nu ar mai fi răspuns la telefon, iar anunțul de vânzare a fost șters de pe platforma on-line.

În cursul zilei de ieri, la sediul Poliției orașului Oțelu Roșu s-a prezentat un bărbat de 52 de ani care a sesizat faptul că a contactat telefonic aceeași persoană necunoscută, care oferea spre vânzare un miniexcavator pe un site de vânzări, persoană care i-a solicitat cu titlu de avans suma de 3.000 de lei, în schimbul bunului respectiv.

În cursul aceleiași zile, polițiștii cărășeni împreună cu colegii de la Secția 12 Poliție București au reușit depistarea și reținerea bărbatului bănuit de comiterea faptelor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, sub supragherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, iar în cursul zilei de astăzi, față de bărbatul de 35 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ