Avertizare de ploi, ninsori şi vânt puternic. Care vor fi zonele cele mai afectate

67

Meteorologii au emis vineri dimineață o informare meteo de vreme rea, pentru toată țara. Astfel, în următoarele două săptămâni temperaturile scad sub normalul perioadei, cu precipitaţii insuficiente. Însă, după această perioadă, vor urma două săptămâni cu temperaturi peste normalul perioadei.

Cea mai mare parte a ţării este vizată de o informare meteo de ploi, ninsori şi vânt puternic începând de vineri după-amiaza până sâmbătă seara, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 litri/mp.

În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpaţii Meridionali. Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în Transilvania şi local în zonele de deal din Moldova, Muntenia şi Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40 – 50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi temporar 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea. La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ