Avem nevoie de DNA sau jos DNA?

330

Noile și inconsecventele măsuri ale Parlamentului au scos în stradă timișorenii nemulțumiți. E drept că aceștia au fost cu indulgență în număr de câteva zeci, dar împreună cu nehotărâții ce chibițau pe margine poate numărul lor s-a ridicat la o sută sau chiar mai mult.

Pancartele și cele câteva scandări anemice au avut un lait motiv: Parlamentul este murdar, este plin de incompetenți fără onoare și trebuie să plece. Poate frigul de afară sau chemarea anemică la proteste au fost cauza participării cam străvezii. Nu mai este nici Facebook-ul ce a fost odată (la alegerile prezidențiale) când a mobilizat zeci sau sute de mii de supărați. Acum au venit cu greu mult mai puțini.

Cea mai mare supărare a fost pe ex-ministrul de Interne Gabriel Oprea, care în opinia generală nu are onoare. Scandările împotriva sa probabil vor sensibiliza politicianul general și acesta spășit își va cere scuze pentru lipsa sa de morală.

Nici coordonarea protestatarilor, lipsiți de vlagă în cerințele lor, nu a fost prea bună. Scriitorul Daniel Vighi a cerul vehement primenirea castei procurorilor ce slujesc de pe vremuri comuniste. Trebuie o nouă clasă de procurori tineri și plini de curaj așa cum sunt cei de la celebrul DNA. Imediat după acesta a luat cuvântul un alt protestatar supărat care striga în gura mare „Jos DNA!”.

Revoluționarii de ocazie au hotărât să revină și în alte zile cu câteva idei mai clare și cu autorizație de protest în regulă de la autorități. După un tur al centrului au mai adunat noi scandări cu care au mai animat asistența plictisită.

LĂSAȚI UN MESAJ