Autostrăzi, drumuri expres și pasaje suspendate, promisiuni cu iz electoral de la ministrul Transporturilor VIDEO

220

În județul Timiș se vor derula mari proiecte de infrastructură. Se vor construi autostrăzi, drumuri expres și pasaje feroviare suspendate. Acestea sunt promisiunile cu iz electoral făcute de ministrrul Transporturilor, Lucian Bode, făcute, astăzi, la Timișoara.

Potrivit prezentării oficialului, se va finaliza autostrada Lugoj – Deva, se va construi șoseaua rapidă Timișoara – Moravița, a cărei studiu de fezabilitate costă 8,7 mlioane de lei, și drumul expres Drobeta Turnu Severin – Lugoj, care are o valoare de 6 miliarde de lei. Se promite încă o șosea expres, între Caransebeș – Reșița – Voiteg, o investiție de 281 de milioane de lei.

S-a discutat, din nou, de legătura DN69 – A1, la ieșire din Timișoara, despre centura sud și vest, toate acestea fiind proiecte mai vechi care nu s-au mai concretizat.

În domeul feroviar, Ministerul Transporturilor are de gând să ridice mai multe pasaje CF suspendate în Timișoara. Câte unul pe străzile Gheorghe Adam și Enric Baader și unul de legătură între arterele Comoarei și Radu de la Afumați.

În Calea Aradului va apărea și o haltă pentru călători, iar Aeroportul Internațional Timișoara ar urma să fie conectat la rețeua de căi ferate.

Printre proiectele mărețe se mai numără și ”Modernizarea liniei feroviare Caransebeș-Timișoara-Arad”, Lot 3 Timisoara Est – Ronaţ Triaj și Lot 4 Ronaţ Triaj – Orţişoara – Arad şi Aradul Nou – Glogovăţ.

LĂSAȚI UN MESAJ