Autostrada Lugoj – Deva a început să o ia la vale! Ce a apărut pe șoseaua de mare viteză

585

După faimoasa „autostradă demolată” a celor de la Salini Impregilo, altă şosea construită de o firmă italiană a început să o ia la vale şi să se crape. De altfel, din cauza degradărilor care au tot apărut după inaugurarea sa, şefii de la Drumuri au refuzat anul trecut să îi facă recepţia finală. Constructorul promite să remedieze toate problemele anul acesta.

Lotul 1 al Autostrăzii Lugoj – Deva, construit de către italienii de la Tirrena Scavi, a început să se crape, conform unor imagini de săptămâna trecută. În plus a apărut şi o alunecare de teren pe drumul de legătura spre Lugoj (A6), la km 5,500.

Acest lot a fost deschis parţial circulaţiei pe o porţiune de 17 km (între Traian Vuia şi Balint) în decembrie 2013, iar doi ani mai târziu pe restul de 10 km (Balint – Sanovita), potrivit 130km.ro.

Din cauza degradărilor care au apărut constant după deschiderea circulaţiei, şi pe care Tirrena Scavi nu le-a remediat, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a refuzat în 2017 să facă recepţia finală a lucrărilor, au spus surse din cadrul CNAIR pentru ECONOMICA.NET.

crapaturi lugoj devaPotrivit lor, constructorul s-a mulţumit în aceşti ani doar să cârpească mici porţiuni.

Contactaţi de către economica.net, reprezentanţii constructorului au spus că nu au apucat anul trecut să facă reparaţiile necesare, dar că se vor mobiliza acum, după trecerea Sărbătorilor.

„Trebuia să facem nişte reparaţii. A venit vremea rea, nu ne-am putut încadra în timp şi a rămas să facem recepţia finală anul acesta, după ce vom interveni în anumite zone. Ştim despre ce e vorba, au fost identificate toate problemele, au fost nişte mişcări de taluzuri. Vom face nişte reparaţii primăvara. Probabil că acum după Sărbători ne organizăm”, ne-a explicat un reprezentant al firmei constructoare.

În ultimele luni, Tirrena Scavi şi-a concentrat forţele pe şantierul Podului de la Gilău, care urmează să lege autostrăzile din jurul Clujului. În România, firma italiană a mai construit şi lotul 3 al Autostrăzii Sebeş – Turda (12,5 kilometri), care ar putea fi deschis circulaţiei luna viitoare.

De asemenea, în decembrie 2015, Tirrena Scavi a finalizat şi lotul 2 al autostrăzii Timişoara – Lugoj (25,62 kilometri), cu şapte luni mai devreme faţă de termenul contractual. Tirrena Scavi a mai lucrat şi pe Autostrada Bucureşti – Ploieşti, secţiunea dintre Centura Bucureşti până la Moara Vlăsiei, în cadrul asocierii conduse de Impressa Pizzarotti.

Citește continuarea pe economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.