Autoritățile timișene, în alertă după apariția pestei porcine în județul Arad

132

Autorităţile timişene instituie filtru rutier de protecţie faţă de extinderea virusului pestei porcine aficane din Arad şi vor fi interzise târgurile de animale

Prefectul Eva Andreaș a condus, astăzi, o ședință a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor, convocată ca urmare a apariției unor cazuri de îmbolnăvire și mortalitate la porci, la limita cu județul Timiș.

Filtrul rutier pemanent va fi aplicat pe drumul ce leagă localitatea Periam de Arad – filtru care are în componență un medic veterinar și polițiști. În plus, reprezentanţii DSV au verificat şi porcii din Sânpetru Mic, Periam și Variaș, iar deocamdată nu există nicio suspiciune de boală.

Jandarmii şi poliţia vor patrula în localitățile din zona de graniţă dintre Timiş şi Arad iar reprezentanții fondurilor cingetice vor verifica continuu fondurile de vânătoare și vor anunța dacă observă vreun mistreț decedat.

În plus, primarilor localităților din zonă li s-a cerut să identifice locurile în care se vor neutraliza și îngropa cadavrele în cazul aprariției unui focar de pestă porcină.

LĂSAȚI UN MESAJ