Autoritățile sârbe, pe cale a debloca un proiect de suflet pentru bănățenii din Timiș!

307

Consulul sârb de la Timișoara speră în semnarea protocolului privind deschiderea punctului de trecerea a frontierei de la Sânmihai.

În prima sa vizită în județul vecin, Caraș-Severin, consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, Vladan Tadic, a fost întrebat de jurnaliști despre situația în care se află proiectul „Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega”, un proiect transfrontalier ce prevede deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-sârbe, naval și terestru, prin refacerea nodului hidrotehnic de la Sânmihai. Prin acest parteneriat atât partea română, cât şi cea sârbă şi-au propus reabilitarea Canalului Bega, care să devină navigabil. Totodată, conform proiectului, trecerea frontierei în țara vecină se va realiza și terestru prin amenajarea de piste de biciclete până la Zrenjanin.

Proiectul stagnează însă din cauza lipsei unui acord între autoritățile din Serbia și România. ”Este vorba despre un proiect cu o valoare financiară mare, dar în momentul de față există o problemă în ceea ce privește semnarea acelui protocol de deschidere a punctului de trecere a frontierei. Eu sper că această problemă poate fi depășită până la sfârșitul acestui an deoarece după planul proiectului este prevăzut ca până la sfârșitul acestui an să fie semnat acest protocol”, a precizat consulul general al Republicii Serbia la Timișoara, Vladan Tadic.

Partea sârbă trebuie să își dea acordul până în 30 decembrie pentru ca proiectul să poată continua. Valoarea totală a proiectului este de 13.878.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ