22.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Autoritățile din Timiș sunt cu ochii pe comercianții care atentează la siguranța noastră alimentară-VIDEO

Mediul de afaceri din județ prin Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, le-a oferit o șansă comercianților care vând produse alimentare sau din carne de a afla noutăți legislative din domeniu.

S-a dorit o acțiune de prevenire sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Timiș, prin seminarul-dezbatere cu tema: «Prevenirea și combaterea încălcării normelor privind siguranța alimentelor și protecția consumatorului. Asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică. Legea Antifumat» organizat astăzi, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri.
Manifestarea a avut și o tematică pe măsura intersesului care se acordă subiectului. Astfel responsabilii de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Timiș au conferențiat despre combaterea evaziunii fiscale, despre achizițiile publice, încălcări ale legii privind atribuirea contractelor de servicii publice și despre combaterea transportului și comerțului ilicit de animale, produse agroalimentare și de origine animală.
Specialiștii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiș au fost în centrul atenției celor prezenți la desbateri pentru că au vorbit despre cerinţe sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind funcţionarea teraselor şi a fast-food-urilor și despre cerinţe sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind comercializarea produselor de origine animală specifice Sărbătorilor Pascale și despre
Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au vorbit și ei despre Reglementări privind Regulamentul European nr. 1169/2011. Inscripționarea și etichetarea alimentelor, comercializarea alimentelor prin intermediul unităților de alimentație publică și despre noi reglementări ale Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora.

Acțiunea s-a înscrie în seria sesiunilor de informare a agenților economici asupra unor aspecte legislative naționale și europene în diferite sectoare de activitate, pe care mediul de afaceri din județ le organizează anual în colaborare cu administrația publică locală și serviciile publice deconcentrate din teritoriu, cu alte entități locale și regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :