Autoritățile din Banat ne pregătesc de… război! Primii instruiți vor fi cetățenii municipiului de pe Bârzava

457

Sirenele de alarmare vor suna în fiecare lună la Reșița.
Începând cu luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în Reșița vor suna sirenele de alarmare publică. Astfel că, în această zi , între orele 10.00 și 11.00, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza și desfășura antrenamente și exerciții pentru verificarea funcționării sirenelor de alarmare publică, prin acționarea acestora.

Scenariile antrenamentelor și exercițiilor lunare stabilite de ISU vor evidenția tipurile de risc generatoare de situații de urgență și protecție civilă, inclusiv pericolul atacului din aer, care impun alarmarea populației, informează Primăria Reșița. În funcție de situația creată de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin sirenele de alarmare publică de pe raza municipiului, va fi transmis unul din cele 4 semnale acustice de protecție civilă: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană, încetarea alarmei.

”În situații reale, semnalele acustice de protecție civilă vor fi însoțite de explicații cu privire la evenimentul creat și măsurile care se iau, atât prin mijloacele de înștiințare-alarmare, cât și prim mijloacele locale de mass-media”, explică reprezentanții Primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ