Autoritățile au decis: Și porcii din Nădab vor fi sacrificați

223

Toți porcii de pe raza satului Nădab din județul Arad vor fi sacrificați, ca urmare a depistării în zonă a cinci focare de pestă porcină africană, proprietarii animalelor urmând să fie despăgubiți.

Decizi sacrificării porcilor din Nădab a fost luată, joi, în ședința Comitetului Local de Combatere a Bolilor, la care a fost prezent și dr. Traian Petcu, vicepreședinte-subsecretar de stat al ANSVSA.

„În contextul depistării unui număr de cinci focare de pestă porcină africană pe raza satului Nădab, Comitetul Local de Combaterea Bolilor s-a întrunit astăzi, 22 august, într-o nouă ședință pentru a adopta măsurile necesare în vederea împiedicării răspândirii virusului spre alte localități ori spre marile exploatații de suine din apropiere. Hotărârile adoptate în cadrul ședinței CLCB sunt următoarele: sacrificarea tuturor porcilor de pe raza satului Nădab. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți de Guvernul României“, se menționează într-un comunicat de presă remis de Prefectura Județului Arad

De asemenea, s-a decis vânătoarea totală a porcilor mistreți din fondurile de vânătoare aflate în apropierea satelor Cintei și Nădab.

 

LĂSAȚI UN MESAJ