Australia, în flăcări! Pompier: „Nu am văzut în viața mea așa ceva, nu se mai termină”

373

O femeie din statul New South Wales din Australia, mistuit de incendii în ultimele zile, a postat pe Facebook o imagine emoționantă cu tatăl ei. Bărbatul, pompier voluntar, s-a prăbușit în grădina casei, epuizat după nenumăratele intervenții la care a participat.

Jenna O’Keeffe, cea care a fotografiat momentul, a explicat că tatăl ei a petrecut ultimele 10 zile luptând cu flăcările în ture de 12 ore, alături de alți voluntari. Intervențiile au fost extenuante și periculoase, nu de puține ori pompierii find înconjurați de flăcări uriașe.

„Acesta este tatăl meu dormind timp de 5 minute pe peluza din fața casei, în timp ce fratele meu păzește flăcările ce ard lângă ferma noastră, după ce a terminat a zecea tură de 12 ore consecutivă luptând ca voluntar”, a scris Jenna în descrierea imaginii.

„Astăzi l-am auzit pe tatăl meu plângând, a zis <>”, a mărturisit australianca.

Australia mai are încă 50 de zile de vară în acest sezon, iar flăcările sunt departe de a fi stinse și fac ravagii pe suprafețe uriașe de vegetație.

„Nu vă lăsați amorțiți de ceea ce se întâmplă. Nu vă lăsați prinși de negativism, de politică, de știrile de pe Facebook, de dramă. Australia arde și sunt oameni curajoși care luptă zi de zi pentru a ne ține locuințele în siguranță. Au nevoie mai mult ca niciodată de ajutorul nostru”, a mai scris Jenna O’Keeffe.

Zeci de mii de australieni şi-au părăsit domiciliile în ultimele zile, pe fondul condiţiilor meteorologice care riscă să extindă incendiile de pădure.

Amploarea incendiilor din Australia a şocat ţara şi lumea întreagă, scrie news.ro. De la începutul sezonului incendiilor, în septembrie, 23 de persoane au murit, iar alte zeci sunt date dispărute, mai mult de 1.300 de case fiind distruse de flăcări.

O suprafaţă de două ori mai mare decât Belgia a fost mistuită de incendii.
Sursa: obseevator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ