Au polițiștii rutieri plan de amenzi?

154

Coincidență ciudată în acest weekend. În urma controalelor Poliției Rutiere, a fost acordat același număr de amenzi, atât în Timiș, cât și în Caraș Severin, peste 400. Șoferii cărășeni par să fie mai vitezomani decât cei timișeni, însă aceștia din urmă ”compensează” la alte capitole.

Potrivit unui comunicat al IPJ Timiș, ”în perioada 07 iulie – 09 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au constatat 5 infracțiuni și au aplicat 416 sancţiuni contravenţionale, dintre care 175 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 104 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 18 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare”.

De cealaltă parte, în Caraș Severin, ”poliţiştii au aplicat 410 sancţiuni contravenţionale, dintre care 296 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 18 pentru depășiri neregulamentare.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 24 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, depășirea limitelor legale de viteză și conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare”.

LĂSAȚI UN MESAJ