Au împușcat ilegal un urs și au ars pielea și oasele animalului

451

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în baza informațiilor deținute, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 28 mai 2017, a fost împușcat ilegal un exemplar de urs pe raza unui fond de vânătoare din zona Armeniș.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a descoperit că 11 persoane care au participat la vânătoare în ziua de 28 mai a.c., deși dețineau autorizație pentru vânat la mistreț și căprior, aceștia au împușcat ilegal un exemplar de urs. Pentru a-și acoperi urmele, vânătorii au dat foc la pielea și oasele animalului, iar carnea rezultată a fost împărțită între participanții la vânătoare.

”În cauză au fost ridicate 22 de arme în vederea continuării cercetărilor și s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: vânătoare fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare; vânarea speciilor de vânat cuprinse în anexa nr. 2 al Legii 407/2006, în alte condiții decât cele ale derogărilor; vânarea în afara perioadelor legale de vânătoare la specia respectivă, transportul vânatului dobândit sau împușcat ori tranșat în teren”, anunță IPJ Caraș-Severin.

Cercetările în acest caz sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

LĂSAȚI UN MESAJ