Au ieşit cu undiţa pe baltă şi au pescuit… amenzi

1193

Cinci pescari amatori au fost amendaţi de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara cu câte 300 de lei fiecare, pentru pescuit în perioada de prohibiţie.

Cei cinci au fost depistaţi în cursul zilei de 18 aprilie a.c. pescuind pe balta din localitatea Herneacova, în perioada de prohibiţie, deşi aveau cunoştinţă de faptul că este interzis pescuitul în perioada 10 aprilie – 8 iunie. Totodată, fiindu-le solicitat permisul de pescuit, trei dintre aceştia au declarat cu nonşalanţă că nu deţin astfel de document.

Identificaţi ca fiind G.J. în vârstă de 46 de ani, domiciliat în Timişoara, U.C. – 41 de ani din Timişoara, F.V. – 44 de ani, din Herneacova, E.P. – 28 de ani din Recaş şi M.G. – 29 de ani din Izvin, au fost sancţionaţi contravenţional de către jandarmii timişoreni cu amenzi în valoare de 300 de lei fiecare.

Jandarmii atrag atenţia pescarilor că acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol vor continua în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile de a fi contravenţii sau infracţiuni, vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

LĂSAȚI UN MESAJ