Atenţie, şoferi! Radarele şi camerele de supraveghere din Timişoara funcţionează şi se dau amenzi-video

5076

Şoferii din Timişoara care trec pe roşu sau nu respectă viteza legală pot fi amendaţi în baza imaginilor surprinse de radarele fixe şi de camerele de supraveghere amplasate în oraş. Protocolul dintre Primăria Timişoara, cea care a amplasat sistemele, şi Poliţia Judeţului Timiş a fost semnat.

Anunţul a fost făcut de primarul Timişoarei, pe pagina sa de Facebook.

„GATA CU TRECERILE PE ROȘU, GATA CU DRIF-URILE, GATA CU CURSELE DE MAȘINI ȘI MOTOCICLETE ÎN TIMIȘOARA!

STIMAȚI CONDUCĂTORI AUTO, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, PUTEȚI FI AMENDAȚI PE BAZA ÎNREGISTRĂRILOR DE LA RADARELE ȘI CAMERELE VIDEO DIN SISTEMUL DE MANAGEMENT COMPUTERIZAT AL TRAFICULUI!

Astăzi, 13.09.2017, s-a semnat între Primăria Timișoara și Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, prin Primar, NicolaeI Robu și Director Direcția Edilitară, Culiță Chiș, pe de o parte, respectiv Inspector Șef, Aurelian-Alin Petecel și Șef Serviciu Rutier, Petru Rumega, pe de altă parte, protocolul de colaborare în exploatarea sistemului municipal de management computerizat al traficului. ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, POT FI ACORDATE AMENZI PENTRU TOT CE SEMNALEAZĂ SISTEMUL CA ÎNCĂLCARE A LEGII! DECLAR SOLEMN: NU EXISTĂ NICIUN PLAN DE AMENZI, NICIUN SCOP ÎN SINE DE A AMENDA, TOT CE URMĂRIM ESTE CIVILIZAȚIE ȘI SECURITATE ÎN TRAFIC ÎN ORAȘUL NOSTRU! DAR, SISTEMUL ESTE NECRUȚĂTOR! Haideți, atunci, să respectăm legea și să nu ajungem la a fi amendați! Mi-ar plăcea să fim orașul cu cele mai puține amenzi pe cap de locuitor!”, a scris Nicolae Robu pe pagina de socializare.

Radarele fixe sunt amplasate pe Calea Aradului, Calea Lipovei, Calea Șagului, Calea Buziașului, Calea Dorobanților şi la Pasajul Michelangelo. De asemenea, în 37 de intersecţii din oraş sunt sisteme care detectează trecerile pe culoarea roşie a semafoarelor.

Din primele informaţii, se pare că un poliţist rutier va fi prezent în permanenţă în centrul de control al sistemului de trafic management, iar şoferii vor primi amenzile în plic, la domiciliu.

6 COMENTARII

  1. Poate in sfarsit se va circula mai disciplinat si se mai reduce din numarul de accidente.
    Am auzit de la multi argumentul ridicol ca intai sa fie nu stiu ce infrastructura sau sa fie mai putin trafic si dup-aia sa se dea amenzi. Adica doar daca ai nu stiu cite benzi si nu ai trafic trebuie sa nu treci pe rosu si sa mergi cu viteza legala in oras?
    Din cauza mentalitatii asteia vedem aproape in fiecare zi cite un accident serios in Timis. Frecventa accidentelor e imensa; eu am locuit citiva ani intr-un oras mai mare ca Timisoara din Scotia, unde traficul era cel putin la fel de intens. Vreau sa spun ca toata lumea circula legal, cu rabdare, si vedeam un accident serios maxim o data pe luna si era stire importanta!

  2. Adevărul e că circulația în Timișoara a ajuns o mizerie, nimeni nu respectă mai nimic, dar și edilii sunt de 2 lei, numai gura goala nimic altceva. Majoritatea punctelor de aglomerație sunt din cauza lucrărilor neterminate, primaru’ lu’ peste se lauda că vor fi gata până începe școala. La pasajul Jiului se lucra de mai bine de un an și ne prinde 2018 cu el nefinalizat. Pe Martirilor către Giroc la fel. Vorbe și doar vorbe, într-o țară civilizată lucrau noapte și zi nu tărăgănau lucrările la nesfârșit.

  3. E atât de „necruţător” sistemul încât astăzi, la radarul de p calea Săcălazului aveam 50 la bord (45 reali la Logan) iar radarul indica 62km/h… şi nu aveam pe nimeni în faţă sau în spate… Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cel de pe calea Torontalului care, la fel, bate câmpii în stil mare…

  4. Din cate am inteles exista omologare doar pe intreg sistemul. Ca sa fie valide amenzile trebuie ca omologarea sa fie pe fiecare camera (care constata evenimentul) in parte.

LĂSAȚI UN MESAJ