12.2 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Atenție, locatari! Cei care nu îşi plătesc la timp facturile la apă, căldură sau gunoi vor fi executați silit

Facturile la căldură și gunoi sunt, de astăzi, titluri executorii. Dacă nu vor fi plătite în 45 de zile, companiile de utilități pot proceda la executarea silită. Măsura este prevăzută într-o lege aprobată, recent, de Parlament.

Actul normativ îi afectează în special pe cei care locuiesc la case și care încheie contracte directe cu furnizorii de utilități, respectiv societăţile de apă, canalizare, termoficare şi salubritate. Potrivit legii, dacă în 45 de zile un consumator nu și-a achitat facturile, furnizorul poate cere unui executor judecătoresc poprirea conturilor.

Dacă nu sunt bani în cont se poate ajunge la executarea unor bunuri, iar – pe lângă datorie – persoana executată va trebui să suporte și onorariul executorului. În cazul celor care locuiesc la bloc, vor fi executate asociațiile de locatari, care pot cere – la rândul lor – recuperarea datoriilor în instanță de la cei care nu plătesc întreținerea.

 

Sursa: Radio Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :