Atentate teroriste în Indonezia: Şapte persoane au fost ucise într-o serie de explozii în Jakarta

86

Cel puţin şapte persoane au fost ucise joi într-o serie de explozii produse în capitala indoneziană Jakarta, care au fost urmate de focuri de armă, în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU.

Atacurile armate şi cu bombe comise joi la Jakarta s-au încheiat, a anunţat poliţia indoneziană, care a confirmat moartea a cinci atacatori şi a altor două persoane.

„Considerăm că nu mai sunt alţi atacatori în zona Sarinah. Am preluat controlul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Jakarta, colonelul Muhammad Iqbal. El a precizat că doi dintre atacatori au fost ucişi de poliţie.

Potrivit martorilor, cinci persoane au comis atacuri cu arme şi cu bombe în faţa centrului comercial Sarinah, situat în apropierea palatului prezidenţial şi a sediului ONU, unde se află de asemenea numeroase hoteluri de lux, clădiri de birouri şi ambasade, inclusiv cea franceză.

Mai multe bombe au explodat, inclusiv într-o cafenea Starbucks, care ulterior a fost luată cu asalt de forţele de securitate. Explozii au avut loc şi în cartierele Cikni, Silpi şi Kuningan, în apropierea ambasadelor Turciei şi Pakistanului.

Ministrul olandez de Externe a declarat că un cetăţean olandez a fost rănit grav în atacurile de la Jakarta. „Terorismul poate lovi oriunde. Fie că faci cumpărături la Paris, eşti într-un birou din New York sau în vacanţă la Jakarta”, a precizat ministrul Bert Koenders.

Conform poliţiei indoneziene, atacurile ar avea legătură cu gruparea teroristă Stat Islamic.

Presa locală relatează că au avut loc cel puţin şapte explozii, inclusiv două atacuri sinucigaşe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.