Atentat în Nisa: Alte trei persoane au fost reţinute sâmbătă dimineaţa în cadrul investigaţiei asupra atacului

97

Poliţia franceză a reţinut sâmbătă dimineaţa alte trei persoane în Nisa în cadrul investigaţiei deschise asupra atentatului din acest oraş din noaptea de joi, acţiune a unui cetăţean tunisian care nu era cunoscut ca având legături jihadiste, a informat Europe 1, citată de agenţia EFE.

Fosta soţie a autorului masacrului, identificat ca fiind Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a fost reţinută vineri în jurul orei locale 11,00 (09.00 GMT) şi, potrivit procurorului Republicii, François Molins, rămâne sub arest.

Investigatorii francezi continuau sâmbătă ancheta pentru a încerca să determine motivaţiile acestui atac, care a provocat 84 de morţi, inclusiv 10 tineri şi adolescenţi, şi mai mult de 200 de răniţi, dintre care 52 în stare critică.

Autorul atentatului comis joi seara la Nisa este Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, care era cunoscut de autorităţi pentru activităţi infracţionale, însă nu ca radicalizat, a confirmat vineri procurorul Parisului, François Molins, care conduce Parchetul antiterorist francez, transmit Reuters, AFP şi DPA.

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, de 31 de ani, care ‘era total necunoscut serviciilor de informaţii’, a fost identificat cu ajutorul amprentelor digitale, a precizat Molins. Atacatorul avea cetăţenie tunisiană, era divorţat şi avea copii.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ