3 C
Timișoara
miercuri 13 noiembrie 2024

Ateliere, momente artistice, meșteri populari și producători locali la Târgul de mâini pricepute de la Mehadia | FOTO-VIDEO

Cea de-a a III-a ediție a „Târgului de mâini pricepute” a avut loc și anul acesta la Mehadia. Evenimentul s-a desfăşurat în data de 20 octombrie, în parcul comunei.

Acest târg și-a propus să pună preț pe oamenii cu pasiuni și cu abilități în creativitate cât și în educație, din zonă și din împrejurimi.

La târg s-au găsit între altele: meșteri populari, artiști plastici și vizuali, creatori de costume populare, producători locali, dar și școlari și preșcolari cu idei originale, informează organizatorii.

De asemenea, nu au lipsit produse precum: murături, zacuscă, suc natural, ceaiuri culese din flora spontană, fântână de ciocolata cu fructe, prăjituri de casă, brânză cu mălai. Cei mici au avut parte de ateliere de pictură și broderie.

Mai multe amănunte a oferit organizatorul evenimentului, Anamaria Pervulescu, la Radio România Reșița:

”Este un târg creat de mine, acum patru ani, în localitatea Plugova. Mi-am propus să adunăm oamenii creativi într-un loc şi să socializăm, să-i scoatem la lumină şi să-i apreciem. Am adunat foarte mulţi meşteri în cei doi ani de activitate cu târgul. Avem parte de meşteri populari care vin cu jucării croşetate, cu beţe de bambus, gastronomie, costume populare, mărgele, avem producători locali cu bunătăţi de la bunica, cu băuturi şi miere. De asemenea, avem şi cofetari, pictori, caligrafi, lumânări naturale, săpun natural, precum şi ceaiuri culese din flora spontană de la noi din zonă, de la Băile Herculane.

Avem gastronomie locală, mălai, brânză friptă, plăcintă cu mere sau crumpei copţi cu ceapă.

Primăria Mehadia și locuitorii din Plugova au organizat două mese cu aceste bunătăți. Liceul, la fel, a expus mere coapte. Foarte multe produse care sunt gratuite, atenție, deci oamenii fac acest efort pentru expozanți, pentru vizitatori, ca să deguste din gastronomia satului. Plus, toate lucrurile făcute de mână, handmade, cum spunem în ziua de astăzi, care nu se mai găsesc la oraș.

Au fost veste tricotate sau ciorapi de iarnă tricotați. Copiii au expus tot felul de picturi şi brățări. Sunt foarte, foarte multe ceaiuri din flora spontană, care sunt cele mai naturale. Este foarte important de menţionat, când sunt culese, sunt culese cu rugăciune pentru Dumnezeu și pentru noi, să ne facem sănătoși”.

Evenimentul a fost organizat de Anne Creeaza, în colaborare cu Primaria Mehadia, Liceul Tehnologic Nicolae Stoica de Hateg și Grădinița P.P din comuna Mehadia.

Sursa: https://www.radiovacanta.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Continuă lucrările la Campusul Lenau

Investiția Primăriei Timișoara într-un campus modern pentru Liceul Lenau, în zona Oituz, continuă după atribuirea lucrărilor suplimentare, care vor asigura condiții mai bune în...

„O călătorie vizuală prin Timișoara”, la Biblioteca UPT

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a găzduit marți, 12 noiembrie 2024, vernisajul epoziției „Poveștile Timișoarei – O călătorie vizuală prin Timișoara”, rezultat al unui proiect...

Citește și :