Atac armat la o moschee din Norvegia

84

Un membru al congregaţiei de la centrul islamic al-Noor de lângă Oslo a fost rănit sâmbătă, după ce un bărbat înarmat a deschis focul în interiorul moscheii, informează Reuters. Suspectul a fost arestat.

Victima este un musulman în vârstă de 75 de ani, a precizat liderul comunităţii, Irfan Mushtaq. El a mai declarat canalului de televiziune TV2 că atacatorul, care purta echipament de protecţie antiglonţ şi cască şi avea asupra sa două puşti şi un pistol, a trecut printr-o uşă de sticlă şi a început să tragă.

Credincioşii din moschee au reuşit să îl imobilizeze pe trăgător înainte de sosirea forţelor de ordine. Este vorba de „un tânăr alb” care pare să fi acţionat singur, a comunicat ulterior poliţia.

Moscheea vizată de atac a luat anul acesta măsuri suplimentare de securitate, după masacrul cu peste 50 de victime din Noua Zeelandă, comis de un extremist de dreapta.

În 2011, Anders Behring Breivik, un norvegian cu convingeri naziste şi anti-musulmane, a ucis 77 de oameni, majoritatea adolescenţi dintr-o tabără pentru tineret; atacul său rămâne cel mai atroce din Norvegia, pe timp de pace.

Sursa: agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ