Arta preparării cafelei, prezentată la Timişoara, în premieră, de un maestru barista

417

Cafékultour, săptămâna cafenelelor, va începe anul acesta cu un „Barista Show“. Nana Holthaus-Vehse, deținătoarea titlului „Maestru Barista 2009“ în Germania, va iniția publicul timișorean în arta preparării cafelei. Luni, 18 aprilie, de la ora 19, va prepara în cafeneaua Aethernativ (str. Mărășești nr. 14) diferite tipuri de espresso și va explica totodată pașii necesari pentru o cafea de excepție.

“Voi arăta multe poze despre originile cafelei și voi explica cafeaua, așa cum o văd eu. Pentru a înțelege mai bine arta preparării, o să pregătesc diferite cafele. Publicul va putea să-mi adreseze orice întrebare pe care o are legată de cafea și promit că toată lumea va privi cafeaua cu alți ochi după acest eveniment“, zice Nana Holthaus-Vehse.

De aproape zece ani ea organizează seminarii despre cafea și călătorește prin toată Europa pentru a iniția oamenii în această artă. Nu a fost ușor să câștige respectul acestora, mai ales ca femeie, și de aceea s-a văzut „nevoită“ să câștige campionatul național german de Barista. În 2009 a obținut acest titlu și de atunci maestra barista Nana lucreaza cu cei mai mari producători de cafea precum Jacobs, deține propria ei agenție de baristi și s-a lansat independent cu firma ei „Barista World“. Astfel, participă la diverse târguri de specialitate și diferite evenimente cum ar fi cursa de 24 de ore de la Le Mans. Pentru ei lucrează trei instructori, cu care organizează școlarizări în Germania.

Nana Holthaus-Vehse este o persoană publică cu numeroase apariții în mass-media, fiind și reprezentanta celui mai mare producător de cafea din lume JDE (Jacobs Douwe Egberts). Printre clienții ei se numără Mc Café, TUI, Miele, San Fransisco Coffee Company.

Evenimentul este susținut de Goethe Institut București.

LĂSAȚI UN MESAJ