Aroganță marca Tăriceanu, la Reşiţa: vii în campanie să-ți lansezi candidații și închizi ușa în nas jurnaliștilor!

413

De o incredibilă aroganță, ca să nu folosim alți termeni legați de chestii precum bunul simț, s-a dovedit miercuri, la Reșița, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului României și al formațiunii ALDE.

După ce a anulat, în urmă cu o săptămână, lansarea de la Reșița, acum s-a dovedit extrem de ”neamț”, cumva mai catolic decât Papa. Jurnaliștii au fost anunțați să fie prezenți la Hotelul Rogge, ”în jurul orei 12.10”. Majoritatea reprezentanților mass-media, cu două-trei excepții de jurnaliști care au venit cu mult mai devreme, au sosit la conferința de presă imediat după 12, 12 și, să spunem, cinci minute. Numai că, supriză; organizatorii, la dispoziția lui Tăriceanu, le-au închis ușa în nas, fără să țină cont că lăsau afară mai mult de treisferturi din mass-media cărășeană, inclusiv cele două televiziuni locale.

Totuși, grupul de ziariști a rămas afară, așteptând măcar o declarație, deși, repetăm, până la urmă ar fi trebuit să existe un interes legitim din partea formațiunii să disemineze gratuit informația electorală. Peste un timp, în urma agitației liderilor locali ai ALDE, gazetarii au fost primiți în sală. Moment în care Călin Popescu Tăriceanu s-a ridicat de la masă și s-a dus să-și ia de mâncare de la bufetul suedez amenajat în apropiere. Un nou gest cel puțin discutabil, de o infatuare inexplicabilă, în acest context.

Oricum, toată întâlnirea cu presa, amalgamată într-un mod de prost gust cu oameni politici aduși de prin județ, a durat maxim zece, cinsprezece minute și astfel Tăriceanu a mai bifat o vizită prin provincie, făcându-și el datoria de lider politic care, trebuie, nu-i așa? să-și susțină oamenii. Este al doilea lider de la nivel central, după Traian Băsescu, care se manifestă astfel. Băsescu, la rândul său, a ironizat în plină campanie electorală, motoarele Diesel fabricate la Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ