Armonia-i cu… scandal!

328

Sindicatul independent Armonia, al unei părți dintre muncitorii de la RATT, a organizat un protest în care cer respectarea Legii 62, condiții decente de muncă și salarii decente.

În semn de solidaritate, la protestul timișorenilor au venit membri ai sindicatului Armonia din Arad și Oradea.

Sunt pancarte pe scrie ”Jos dictatura din RATT!”, ”Sindicatul Armonia există, nu ne ignorați!” și ” Armonia-i sindicat – nume predestinat!”, ”Sindicatul transportatorilor e nașpa, că-i condus de Pașca!”

Sindicaliștii spun că, de câte ori au încercat să discute cu conducerea, li s-a refuzat dialogul.

Mai mult, noul sindicat spune că ”Fostul sindicat este un sindicat obedient, subordonat conducerii. Domnul Pașca n-a condus niciodată sindicatul acela, cred că tot timpul a fost condus de domnul director general. Din ce s-a făcut până acuma rezultă că noi nu putem să intrăm acolo. Sunt ca într-o mafie. Vă daţi seama că acolo sunt multe în neregulă care au fost făcute şi bănuiesc că nu vor să se afle. Ăsta e singurul motiv pentru care noi nu suntem recunoscuţi şi nu suntem agreaţi. De când s-au făcut alegeri, din 22.04.2016, am spus că vom merge să vedem situația financiară a sindicatului și asta i-a deranjat foarte mult. De atunci ne-au dat interzis peste tot. Încercăm să obținem pe căi legale fără să ne abatem de la lege tot ce trebuia făcut de fostul sindicat și nu s-a făcut. La noi, oamenii au foarte mici salariile, lucrăm în condiții nespus de grele, cu un salariul minim pe economie, 1.450 de lei. Suntem acolo și noi, lângă cei care nu au nicio calificare, și nu putem lăsa lucrurile așa. Bonurile nu le-am mai primit de la începutul anului 2016, bonuri care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, sunt negociate, premierea nu s-a mai făcut din 2015, de la Crăciun, iar premierea este negociată și stipulată în contractul colectiv de muncă, indiferent dacă întreprinderea are profit sau nu”.

Liderul de sindicat Armonia: Dumitru Savin RATT are trei sindicate : al transportatorilor, Armonia și Tepo trans Salarii diferențiate în funcție de sindicat, Armonia are cele mai mici salarii 1600 -vatman si 2200 un șofer, nu există bonuri de masă, salariații din Armonia, nu sunt primiți la negocieri.

LĂSAȚI UN MESAJ