15.1 C
Timișoara
vineri 31 mai 2024

Armata reia programul de voluntariat în serviciul militar

Ministrul Apărării, Mihai Fifor a declarat, vineri, la Bistrița, că programul de voluntari al Armatei Române va fi reluat după ce Ministerul a analizat ceea ce nu a mers și a stabilit ce trebuie îmbunătățit la acest program, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Fifor, ministrul Apărării, a declarat, vineri, într-o conferință de presă susținută la Brigada 81 Mecanizată din Bistrița, că intenționează să reia programul de voluntari al Armatei, după ce acesta a fost analizat, iar conducerea Ministerului a descoperit problemele pentru care acesta nu a putut fi pus în practică anul trecut.

“Programul de voluntari al Armatei va fi reluat. Am analizat ceea ce nu a mers în prima instanță, pentru că nu a fost cel mai de succes program al Armatei Române. S-a făcut o analiză, am văzut unde trebuie îmbunătățit acest program și da, se reia programul de voluntariat al Armatei Române”, a spus Mihai Fifor.

Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 și prevedea recrutarea de rezervişti voluntari care ar fi trebuit să completeze necesarul de militari al Armatei pe timp de pace sau în stuatii de criză şi război.

În 2017 ar fi trebuit încadrate 2.900 de persoane pe posturi de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi, rezerviştii voluntari urmând să primească pe toată perioada în care vor beneficia de acest statut, o sumă de 10 la sută din salariul de bază.

De recrutarea voluntarilor ar fi trebuit să se ocupe centrele militare, iar selecţia se făcea de o comisie stabilită la nivel de judeţ ori sector şi consta în parcurgerea unor probe psihologice şi fizice.

Prima etapă a procesului de recrutare și selecție a rezerviştilor voluntari ai Armatei României a început pe 10 iulie 2017 cu selecționarea candidaților care doresc să se încadreze în funcții de soldați și gradați rezerviști voluntari. Recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari urma să aibă loc în etapa a doua, dar programul s-a blocat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :