Arhitectul șef al Timișoarei și o delegaţie a CJT, la București pentru planificarea noului stadion

206

Certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri care va lua locul vechii arene „Dan Păltinișanu” a fost semnat. Însă mai sunt mulți pași de făcut până să demareze proiectul.

„Arhitectul șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, se va afla la București pentru mai multe discuții tehnice privind planificarea urbanistică a sălii polivalente și a stadionului. Împreună cu el vor participa la discuții viceprimarul Cosmin Tabără și o delegație a Consiliului Județean. Chiar dacă sala polivalentă este o investiție de care va răspunde Primăria Timișoara, iar de stadion Consiliul Județean Timiș, dacă nu lucrăm toți împreună nu va ieși nimic din niciunul dintre obiective. Și fără finanțare din bugetul de stat nu va fi posibil oricum. Mă aștept ca toată clasa politică timișoreană să se mobilizeze și să facă lobby puternic la București pentru ca sala polivalentă și stadionul să devină realitate cât mai repede. Timișoara a pierdut deja prea mult timp și a rămas mult în urma altor orașe cu infrastructură sportivă modernă”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Între timp, actualul stadion, închis pentru că nu mai prezintă siguranță, trebuie demolat. Operațiunile sunt făcute de Consiliul Județean Timiș. Închiderea arenei a fost provocată și de cedarea nocturnei în timpul meciului Politehnica – Petrolul, ceea ce a provocat pierdea partidei de echipa timișoreană.

„Nu este prima dată când închiderea stadionului este luată în considerare. Am amânat decizia mânați de cele mai bune intenții, cu gândul că nu putem lăsa Timișoara fără arenă, chiar dacă starea acesteia dădea semne clare de degradare. Ni s-a spus de multe ori, și din partea suporterilor și din cea a jucătorilor, că îi ajutăm dacă le permitem accesul în condițiile existente, să nu închidem stadionul. Probabil am greșit și ar fi trebuit să oprim activitatea mai de mult timp, înainte să afectăm rezultatele echipei Poli Timișoara. Am fost acolo, pe stadion, și am trăit aceeași furie și supărare ca suporterii.

Regret din suflet situația creată, deoarece, la rândul meu, sunt iubitor de fotbal, cunosc fenomenul fotbalistic din Timișoara și știu că merită tot ce este mai bun. De aceea, cred că ar trebui să găsim soluții împreună: Consiliul Județean Timiș, Primăria Timișoara și suporterii. CJ Timiș a obținut finanțare pentru un stadion nou de la Compania Națională de Investiții, însă, din păcate, lucrurile merg foarte greu și va dura ani de zile până ne vom bucura de investiție. Ce a ținut de partea noastră, noi am făcut: am fost la zi cu documentația, am alocat bani pentru demolarea actualului stadion și suntem pregătiți să acționăm imediat, dar lucrurile nu trenează la noi”, a spus atunci Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.