22.2 C
Timișoara
joi 13 iunie 2024

Arbitraj ca în ,,Epoca de Aur” la Oradea! Centralul trimis de FRF a dictat două penaltiuri absolut imaginare pentru FC Bihor Oradea în partida cu Ghiroda

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii și FC Bihor Oradea au remizat, scor 2-2, în turul barajului pentru promovarea în Liga 2. Sorin Bălu, antrenorul timișenilor, acuză arbitrajul brigăzii conduse de Mihai Motan.

Ghiroda şi Giarmata Vii a condus-o cu 2-0 pe FC Bihor. David Pop a deschis scorul în minutul 26, după o fază fixă. În partea secundă, Cosmin Mancaș a înscris cu o execuție superbă din afara careului.

Soarta partidei a fost întoarsă în urma unor decizii ciudate ale arbitrilor. Brigada a fost formată din „centralul” Mihai Motan (Târgoviște) și asistenții Doru Zamfir (Slatina), George Suciu (Câmpia Turzii).

Scandal după meciul de baraj Ghiroda şi Giarmata Vii – FC Bihor Oradea

În minutul 67, Rareș Butnărașu l-a tras pe Sergiu Ciocan. Contactul a avut loc la un metru în afara suprafeței de pedeapsă. Arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Tot un penalty, la fel de controversat, a stabilit rezultatul final. O atingere ușoară între Stupu și Preklet a fost penalizată de Mihai Motan.

Toate cele 5 meciuri de baraj au fost transmise pe FRF TV. Până în acest moment, singurul fără rezumat disponibil pe site este cel dintre Ghiroda şi Giarmata Vii și FC Bihor Oradea.

Sorin Bălu nu și-a putut ascunde furia la final. A acuzat direct maniera de arbitraj, potrivit Liga 2 Prosport.

Este frustrant oarecum pentru noi. Eu că echipa mai bună a fost echipa noastră. Am marcat de două ori. Și cei de la Oradea au avut două ocazii importante. Dar, din punct de vedere organizatoric, s-a văzut că o echipă este organizată extraordinar și una dispune de lucruri mai multe. Noi am arătat că suntem o echipă care se antrenează. O echipă organizată, care joacă și care, până când am fost lăsați să jucăm, am condus cu doi zero. Ne îndreptam spre un final fericit.

Din păcate, și acum vorbesc despre ce am văzut pe camere: unul este fault la un un metru și jumătate în afara careului. Arbitrul central îl bagă în careu, la sugestiile acelui domn, arbitru de rezervă. La al doilea este o centrare în care fundașul nostru împreună cu atacantul lor sunt într-un duel normal, corect. Fără să fie contact, se acordă din nou penalty.

Până la urmă e clar că noi nu avem numele și renumele celor de la FC Bihor, dar și noi am muncit un an. Nu putem să acceptăm că vine cineva și ne ia munca. S-a văzut clar maniera, tenta. În momentul în care un jucător al lor intra în teren, un antrenor secund i-a spus «Tu cazi, că o să primești!». Mai pot să spun ceva? După pauză, vă spun sincer că am simțit.

Dacă la noi acasă a fost nebunie la Oradea, cu 10.000, oare ce va fi? Noi ca antrenori dacă depășeam puțin spațiul tehnic eram apelați cu «bă» de către rezervă. Venea, urla la jucători. Ceilalți de la Bihor dădeau cu sticle, aruncau în direcția lor nu era nicio problemă. Aceștia suntem. Suntem mai micuți, dar avem o inimă mare

– Sorin Bălu, antrenor CSC Ghiroda şi Giarmata Vii

Scandal la Ghiroda şi Giarmata Vii – FC Bihor Oradea

După meci, suporterii gazdelor au mers către vestiare. Arbitrii s-au refuzat cu ajutorul forțelor de ordine și au rămas acolo zeci de minute. S-au temut de reacția furioasă a gazdelor, potrivit sursei citate.

Manșa retur a finalei barajului dintre FC Bihor și Ghiroda este programat pe 5 iunie, de la ora 18:00.

Rezultatele meciurilor tur din barajele pentru Liga 2:

  • CSM Focșani 2007 – AFC Metalul Buzău 2-1
  • CS Afumați – CS Dinamo București 1-0
  • AFC Câmpulung Muscel 2022 – SCM Râmnicu Vâlcea 2-1
  • CSC Ghiroda şi Giarmata Vii – FC Bihor Oradea 2-2
  • Gloria Bistrița-Năsăud – CS Unirea Ungheni 2-2

Sursa: https://www.gsp.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului la ediția a 7-a

Eveniment de top în calendarul oncologiei românești. OncoHelp Summer School-Imunoterapia Cancerului ajunge la ediția a 7-a. Elita oncologiei vine la Timișoara. OncoHelp Summer School -...

Blocaj în toată regula la Primăria Lugoj. Noul primar face acuzații grave la adresa fostului primar Buciu

Primarul ales al Lugojului, social-democratul Călin Dobra, susține că este pregătit să asigure o tranziție eficientă pentru administrația locală. Călin Dobra acuză echipa demisionară că...

Citește și :