18 C
Timișoara
luni 20 mai 2024

Aquatim, partenerul întru excelență al Zilelor Carierei UPT

Ediția cu numărul 24 a evenimentului-reper pentru mediul studențesc timișorean, Zilele Carierei, a debutat astăzi în forță, sub imperiul aceluiași triumvirat fericit academic-economic-antreprenorial, în locul devenit deja și demult „acasă” pentru toți cei care au înțeles că educația se face braț la braț cu piața.

Universitatea Politehnica Timișoara este, cert, deținătoarea acestei premiere inteligente, de-a așeza la aceeași masă studențimea (deci cererea) cu firmele/ companiile de rezonanță din regiune (deci oferta) și de-a construi punți concrete între cele două zone vitale ale oricărei economii sănătoase.
Deschiderea oficială i-a aparținut rectorului UPT, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, care a punctat, în stilu-i deschis și direct, importanța acestei noi ediții, dorința părților implicate de-a-și găsi fericit rezonanța – fie prin angajări directe, fie prin internship-uri consistente, interesul studențimii politehniste – vizibil de la primele ore ale dimineții – de-a-și găsi calea…aici! Detaliu foarte important, în condițiile în care Florin Drăgan a precizat că tot mai mulți masteranzi UPT decid să rămână în țară, deci, concret, aleg să-și proiecteze dezvoltarea profesională în Timișoara. Evident, în această ecuație de viață, companiile sunt cele care poartă un rol major pe care și-l exersează profesionist, de ani, și la ZC.
Aquatim este partenerul Zilelor Carierei de la începuturile evenimentului-școală pentru zona de Vest, astăzi a fost reprezentat de către dr.ing. Cristina Borca, șef Serviciu Comunicare și Marketing.
Colega noastră a punctat elementele cheie care ne definesc drept cea mai performantă companie de apă și canalizare din România, cum ar fi Misiunea – furnizarea de apă potabilă de calitate și gestionarea eficientă a sistemului de canalizare, Valorile – calitate, eficiență, responsabilitate socială, dar și cifrele care ne reprezintă și care merită reamintite oricând: Aquatim exploatează peste 300 de foraje, 35 staţii de tratare a apei potabile, peste 2600 km de reţea de distribuţie și peste 90 de mii de branșamente, 96% dintre acestea fiindcontorizate/ infrastructura de apă uzată cuprinde aproximativ 1500 km rețele de canalizare, aprox 50 de mii de racorduri, peste 200 stații de pompare a apei uzate și 27 stații de epurare.

În egală măsură, a făcut o trecere în revistă a pilonilor care ne susțin dezvoltarea, Fundația Aquademica, Fundația Aquatim, Centrul Național de Competențe, Muzeul Apei Timișoara, dar și beneficiile Parteneriatului Aquatim-UPT:
1. Stagii de practică pentru studenți în cadrul Aquatim pentru a-și dezvolta abilitățile și cunoștințele.
2. Creșterea competențelor: oportunități de învățare și dezvoltare pentru studenți și cadrele didactice.
3.Inovare tehnologică: dezvoltarea de tehnologii avansate pentru monitorizarea și gestionarea eficientă a resurselor de apă.
4.Impact social și economic: Îmbunătățirea calității vieții în comunități prin gestionarea sustenabilă a resurselor de apă.


Viitorul parteneriatului stă sub semne bune, pentru că vorbim despre extinderea colaborării: implicarea altor actori din industrie și mediul academic pentru a maximiza impactul, despre inovarea continuă: căutarea constantă de soluții inovatoare pentru a aborda provocările legate de gestionarea apei, respectiv despre dezvoltarea resurselor umane: investiții în educație și formare pentru a asigura o forță de muncă calificată în domeniul gestionării resurselor de apă.
Ediția 24 a Zilelor Carierei se desfășoară sub îndemnul lui „Descoperă-ți potențialul”, astăzi și mâine, la Cantina UPT din Complexul Studențesc, într-o familie mare și inimoasă de peste 70 de companii și… sute de studenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | „ESTETICA RĂTĂCIRII”, expoziția în cadrul căreia foștii elevi ai lui „Cici” devin maeștri. Vernisajul a atras zeci de curioși.

Sâmbătă, 18 aprilie, nu aveai loc să arunci un ac la Galeria Helios. Micul spațiu dedicat artei era plin de lume. Puteai vedea de-opotrivă...

De ce aleg tot mai mulți timișoreni să se mute în zona periurbană a capitalei Banatului

Zona periurbană a marilor oraşe a devenit în ultimii ani o alternativă tentantă pentru cumpărătorii interesaţi să facă o achiziţie, prezentând unele avantaje evidente,...

Citește și :