Aproape o tonă de carne confiscată din piețe de către polițiști

114

95 de kg de carne, produse din carne, legume, fructe şi bomboane pentru pomul de Crăciun au fost confiscate de poliţişti. Aceștia au acționat în Timişoara şi Lugoj, pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.Totodată, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 106.000 de lei.

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş, Gărzii de Mediu–Comisariatul Judeţean Timiş, Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Timiş şi Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Timiş.Echipele mixte de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare.

Au fost controlate 37 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, fiind aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale.Totodată, în urma controalelor efectuate au fost confiscate 75 kg de carne şi produse din carne, 10 kg de legume şi fructe şi 10 kg de bomboane pentru pomul de Crăciun, în valoare de peste 1200 de lei.

(Sursa foto: www.bihon.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ