14.6 C
Timișoara
marți 28 mai 2024

Aproape 80 de artiști tatuatori sunt așteptați în acest weekend la Timișoara

În perioada 12-14 aprilie are loc Timișoara International Tatoo Convention eveniment în cadrul căruia se întâlnesc, deopotrivă pasionații de arta tatuajului, atât artiști tatuatori cât și împătimiți ai tatuajelor. Evenimentul se desfășoară la Iulius Town.

Pe parcursul a celor trei zile, fiecare artist va avea stația lui și va tatua. La eveniment va fi prezent și Roberto Borsi, un artist tatuator din Italia care a studiat o tehnică tradițională japoneză de tatuaj. Vineri de la ora 18:00 artistul va avea și o lansare de carte.

Anul acesta am crescut numărul de artiști, vin de peste tot din lume. Noutatea este că vom prezenta și tatuaje tradiționale japoneze, Irezumi. Vine un maestru, este italian, dar a studiat 20 de ani în Japonia, la familia Horitoshi, unde intri foarte greu. Ei sunt printre cei care i-au tatuat și pe membrii yakuza. Acest artist este primul artist occidental acceptat de această familie japoneză”, declară pentru Adevărul Sorin Stanca, directorul convenției.

În cadrul evenimentului se va desfășura și un proiect de restaurare culturală. Valeriu Sepi, artistul care a colaborat cu Phoenix, alături de artistul timișorean Aurelian (Rică) Scorobete, vor recondiționa grafica inițială a albumului „Cantafabule”. Albumul a fost lansat de Phoenix în 1975, dar producătorii de la Electrecord au stricat ideea inițială a albumului, greșind și numele.

Intrarea în cadrul evenimentului se face pe bază de bilet. Programul poate fi consultat aici.

Sursă: https://adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Alfred Simonis anunță o schimbare în Codul Penal pentru clanurile din Timișoara care își terorizează vecinii

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), anunţă un amendament la Codul Penal, pentru clanurile din Timişoara şi din ţară care îşi terorizează...

(E) Sorin Grindeanu girează toți penalii puși pe liste de către PSD!

Zilele trecute Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu au luat la pas județele Caraș-Severin și Timiș. Premierul și ministrul transporturilor, deși nu candidează la 9...

Citește și :