13.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Aplicația Alergotel va funcționa din martie în Timișoara

Aplicația Alergotel este unică în țară și transmit în timp real nivelul de alergeni din aer și de alte particule în suspensie.

Aplicația Alergotel va fi disponibilă din luna martie pentru timișenii afectați de alergiile la diverse tipuri de polen.

Rețeaua de senzori, instalată în județ în cadrul unui proiect-pilot, va transmite în timp real utilizatorilor nivelul de aeroalergeni și de particule în suspensie.

Deocamdată nu sunt transmise alerte privind depășirea acestor niveluri, însă funcția va putea fi dezvoltată în viitor, spune președintele Societății Române de Alergologie și Imunologie, Carmen Bunu Panaitescu.

Am vrea să îmbunătățim cu un sistem care să poată dea direct alertă, să nu mai aștepte ca omul să consulte efectiv concentrația de polen. Vreau să menționez un lucru. Între momentul în care polenul începe să crească și momentul în care pacientul începe să aibă simptome este o perioadă cam de o săptămână, două, o fereastră de oportunitate, care ar ajuta pacientul să înceapă să-și ia măsurile de protecție, să înceapă tratamentul”, spune medicul Carmen Bunu Panaitescu.

Sistemul Alergotel este unic în țară și așază România pe harta europeană care măsoară nivelul de aeroalergeni.

Proiectul a fost finanțat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și este realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Universitatea Științele Vieții și Spitalul Județean din Timișoara.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro/

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Un medic reputat s-a sinucis în spitalul în care profesa

Medic de la Institutul de Boli Cardiovasculare C. C Iliescu s-a sinucis Colegii și pacienții încă nu pot înțelege gestul medicului, care era descris drept...

Citește și :