3 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Apelativul de ,,nazist” a creat un scandal juridic în toată regula între doi parlamentari de Timiș

Disputa declanșată de deputatul AUR de Timiș, care l-a numit „nazist” pe reprezentantul minorității germane, în timpul unor dezbateri din Parlament, ajunge la Curtea Supremă.

După ce Curtea de Apel Timișoara a anulat amenda de 5.000 de lei aplicată parlamentarului Titi Stoica, sentința a fost atacată cu recurs.

“În continuare, e absolut inacceptabil faptul că m-a etichetat de maniera în care a făcut-o. Nimic din ce am făcut vreodată în viața mi-a spus vreodată în viața mea, făcut în Parlament, nu justifică apelativul de <nazist>. Cu bună știință, a făcut această chestie ca să mă jignească, deși n-are niciun suport real afirmația. Așteptăm să se judece, să vedem în înțelepciunea Înaltei Curți de Casație dacă menține ce a decis judecătoarea de la Timiș sau dacă totuși, CNCD-ul va câștiga procesul”, spune deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România, Ovidiu Ganț.

Deputatul Titi Stoica susține că nu a făcut o afirmație, ci a adresat o întrebare.

“Contrar a ceea ce opinia publică tinde să creadă, singurul lucru pentru care deputații și senatorii au imunitate parlamentară este pentru declarații politice. Aceste declarații politice se pot exprima atât de la tribuna Parlamentului, cât și în ședințele de lucru ale comisiilor parlamentare. Nu a fost o afirmație, ci o întrebare”, spune parlamentarul AUR.

Titi Stoica a fost sancționat și de Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu reducerea indemnizației de parlamentar însă a contestat decizia în instanță.

Sursa: https://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :