Apă plată şi apă de masă, periculoase. Ce a găsit Protecţia Consumatorului pe rafturile magazinelor

282

Cinci sortimente de apă plată şi apă de masă comercializate pe piaţă sunt neconforme, a anunţat sâmbătă Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a efectuat în această lună controale în hypermarketuri şi supermarketuri din Bucureşti.

Inspectorii au dat amenzi contraventionale în valoare totală de 50.000 lei. Autorităţile au retras toate loturile contaminate din magazine. Buletinele de analize pentru probele prelevate au fost transmise Direcţiei de Sănătate Publică.

La începutul lunii martie, autorităţile de la Protecţia Consumatorilor au declanşat o anchetă pentru a determina încadrarea în indicatorii microbiologici a 17 eşantioane din sortimente de apă de masă şi de izvor prelevate din hypermarketuri şi supermarketuri din Capitală.

În urma analizelor de laborator a reieşit că cinci dintre ele sunt neconforme din punct de vedere microbiologic: Winny – apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro – apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso – apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor – apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și Aqua Queen – apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

În urma abaterilor constatate s-au aplicat amenzi contraventionale în valoare totală de 50.000 lei şi au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman a produselor Apa de Izvor Calipso şi Apa de Izvor Plata Izvorul Zânelor în cantitate totală de 244 de litri. Celelalte două sortimente nu se mai aflau la comercializare la momentul controlului, a precizat ANPC.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.