Anunțul Ministerului Sănătății: Câte doze de vaccin gripal vor ajunge la medicii de familie din România

51

Ministerul Sănătății a anunțat că, în această săptămână, alte 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge la Direcțiile de Sănătate Publică, după care în cabinetele medicilor de familie din România.

Vaccinarea antigripală este gratuită și are ca scop imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai ales având în vedere situația actuală din țară, în contextul pandemiei de coronavirus.

“Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, continuă. În această săptămână, încă 930 000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și mai apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Cu dozele distribuite în această săptămână, Ministerul Sănătății a repartizat 2 430 000 doze de vaccin, reprezentând peste 80% din numărul total achiziționat pentru sezonul 2020-2021. Ultima tranșă de doze de vaccin gripal va fi asigurată la începutul lunii decembrie”, anunță Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Ministerul Sănătății mai precizează că în cadrul campaniei sunt imunizate, la început, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, copii și bătrânii instituționalizați, personalul medical și gravidele. Până în prezent, pe teritorul României a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat și niciun deces.