ANUNȚ | derularea proiectului de voluntariat „Aproape de tinerii beneficiari în educație din Timișoara”

18

Asociația Practicienilor și Specialiștilor în Economie Socială (APSES) din Timișoara anunță derularea proiectului de voluntariat „Aproape de tinerii beneficiari în educație din Timișoara” 2020-2-RO01ESC11-080850, proiect finanțat prin fonduri ale UE în cadrul Corpului European de Solidaritate.

Începând cu luna octombrie 2020, 6 tineri voluntari au înfruntat pandemia prin acțiuni solidare față de grupurile dezavantajate din Timișoara. În decursul unui an de zile, aceștia inițiază activități inovatoare, care promovează munca voluntară în rândul tinerilor din cartierele Kuntz și Plopi din Timișoara și între cetățenii orașului nostru. Proiectul constă în activități de voluntariat individuale cu 6 voluntari (2 voluntari români și 4 internaționali).

Pe lângă scopul principal al proiectului de a promova munca voluntară și solidaritatea, acest proiect propune creșterea șanselor de a obține un loc de muncă pentru tinerii voluntari și prevenirea abandonului școlar pentru copiii din cele două cartiere dezavantajate din Timișoara (Plopi și Kuntz).

Activitățile proiectului vor continua până în luna octombrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ