Anul ce vine nu vor fi majorate taxele Aquatim VIDEO

60

Una din cele mai performante companii din județul nostru, ce gestionează alimentarea cu apă dar și sistemele de canalizare din zona sa de competență, a ținut să încheie anul cu un mic bilanț. Directorul general Ilie Vlaicu (foto) a prezentat o listă lungă de realizări.

Dar din noianul de cifre, grafice, proiecte finalizate precum și cele în derulare este important de reținut că cel puțin încă un an nu se vor majora taxele pentru populație. Această performanță este posibilă prin eficientizarea muncii în companie dar și prin folosirea cu mult discernământ a unei politici de atragere de fonduri europene. Directorul Vlaicu demonstrează că prețul unui metru cub de apă este cam echivalentul a două flacoane de apă de jumătate de litru ce se găsește îmbuteliată în magazine.

În perioada ce urmează, Aquatim se va concentra pe realizare unui șir de uzine de apă ce vor deservi mai multe localități rurale din același areal. „2019 a fost un an bun pentru Aquatim. În special, mă gândesc la faptul că în aprilie a fost semnat contractul POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare – n.r.) pentru fonduri europene de 180 de milioane de euro… lucrăm de mult la acest proiect. A fost, în sfârșit, aprobat și la Bruxelles. Sunt doar șapte astfel de proiect în toată țara. Acest lucru reprezintă o mare satisfacție pentru noi. În afara acestor proiecte europene mai lucrăm și cu fonduri proprii.

În 2019 am finalizat proiecte în valoare de aproximativ 20 milioane de lei. Dar am mai început și alte proiecte de 19 milioane pentru rețele de apă/canalizare și mai avem și altele legate de conexiuni electrice și tot ce ține de buna funcționare a firmei. În rest, mai avem pentru 2020 de licitat 30 de proiecte prin licitații internaționale”, a explicat planurile firmei directorul Ilie Vlaicu.

Tot cu acest prilej, Aquatim a deschis porțile colindătorilor, așa cum face an de an. Au venit copii și tineri de la grădinițe și școli, centre speciale, organizații și fundații, plini de entuziasm, înarmați cu liste lungi de colinde, învățate temeinic un an întreg. Sediul companiei a răsunat de vocile emoționate ale celor peste o sută de oaspeți, în aplauzele personalului și ale clienților prezenți.

Au venit și au colindat copiii de la grădinițele Lenau și Ghiroda, tinerii de la „Frații lui Onisim” și „Junii Timișului”.

LĂSAȚI UN MESAJ