Ansamblul Coral al Vârstnicilor “Szépkorúak” din Dumbrăvița se pregătește pentru Spectacolul de Fărșang. Video

46

Începând cu prima ediție din 2004, cel mai așteptat eveniment din an, în Dumbrăvița, este Fărșangul, o sărbătoare pentru care comunitatea maghiară pregătește un spectacol grandios cu teatru, muzică și dans. Pentru cele 3-4 ore de show, actorii, cântăreții și dansatorii amatori repetă de zor chiar de la începutul anului. Așa se întâmplă și în cazul Ansamblului Coral al Vârstnicilor “Szépkorúak”, cei care sunt deja în grafic cu cântecele pregătite pentru acest an.

La sfârșitul săptămânii trecute s-au întâlnit din nou într-o clasă din cadrul școlii gimnaziale, unde Iosif Balint, referentul cultural din localitate, a condus repetițiile. La 75 de ani, frizerul Carol Turbucz este decanul de vârstă al corului, dar și sufletul evenimentelor, având în vedere că Nea Karcsi a cântat pe vremuri în diferite formații locale.

La Fărșangul din 22 februarie vor mai urca pe scenă Grupul “Gospodinele din Dumbrăvița”, Trupa de dans modern “Spark”, Ansamblul de Dansuri Populare Maghiare “Butykos”, Formația ROSE, Copiii de la Grădinița Dumbrăvița, dar și invitații speciali din localitățile înfrățite din Serbia și Ungaria. Evenimentul va fi prezentat și în acest an de Mónika-Ilona Lukács-Káfony, iar muzica va fi asigurată faimoasa trupă Szinkron din Timișoara, condusă de Ferenc Szabó.

Sursa: dumbravitatv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ