24.6 C
Timișoara
vineri 19 iulie 2024

Ani grei de pușcărie pentru criminalul care a îngrozit Banatul

Ionel Boldea, care a ucis două persoane într-un parc din localitatea timişeană Făget, a fost condamnat la 31 de ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Timişoara a respins apelul lui Ionel Boldea, care a ucis două persoane într-un parc din Făget, menţinând decizia Tribunalului Timiş care l-a codamnat pe criminal la 31 de ani şi patru luni de închisoare cu executare. Ionel Boldea a fost condamnat pentru omor calificat, tentativă de omor, lovire şi alte violenţe, ultraj, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe. Decizia magistraţilor este definitivă.

Ionel Boldea, în vârstă de 34 de ani, a lucrat ca bucătar la ştrandului din Făget. În dimineaţa zilei de 3 iulie, în jurul orei 8, a atacat două persoane, soţ şi soţie, într-un parc cu aparate de fitness. Cei doi, foşti ingineri chimişti din comuna Margina, obişnuiau să facă acolo sport, locul fiind în apropierea casei în care locuieşte mama femeii. Ionel Boldea a ajuns acolo cu bicicleta. Deşi se credea iniţial că victimele au fost înjughiate, s-a doveti Boldea a folosit de fapt o bâtă, pumnii şi picioarele. Cei doi au fost găsiţi într-o baltă de sânge. Bărbatul a murit imediat, iar femeia a fost dusă cu elicopterul SMURD la Timişoara, în comă. Avea să moară câteva zile mai târziu.

După crimă, Ionel Boldea a urcat pe bicicletă şi a pedalat cinci kilometri, până în satul Temereşti. Aici a continuat să se manifeste extrem de violent, fără nicio justificare. În Temereşti, bucătarul s-a luat de o femeie de 80 de ani, pe care a bătut-o cu propria ei cârjă. Octogenara a ajuns la spital în stare gravă. Conform procurilor, femeia are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale.

În apărarea bătrânei au venit un bărbat şi o femeie care mergeau la câmp cu tractorul. Ionel Boldea a lovit-o cu cârja bătrânei şi pe femeie, provocându-i un traumatism cranian care necesită 25 de zile de tratament medical. Apoi, a urmat o luptă cu tractoristul. După câteva minute de bătaie între cei doi, Boldea îşi învingea adversarul.

A furat maşina unor cunoscuţi şi a scăpat de poliţie

Ionel Boldea a urcat din nou pe bicicletă şi s-a dus până la marginea satului, într-o casă în care locuieşte o colegă de lucru de la ştrandul din Făget. A fost primit în casă, iar în scurt timp, la faţa locului au ajuns doi poliţişti.

Martorii povestesc că poliţiştii l-au lăsat pe Boldea să se spele la baie, aşteptând să-l încătuşeze după ce iese.

Criminalul a decis să fure maşina din curte, o Skoda Fabia, să spargă poarta şi să plece în trombă. În drumul său l-a lovit cu maşina pe proprietarul casei, un bătrân de 70 ani, care s-a ales doar cu o julitură la braţ.

Poliţiştii au tras trei focuri de armă, un glonţ a lovit portiera maşinii, însă nu au reuşit să-l oprească pe fugar.

Ionel Boldea a schimbat bicicleta cu maşina şi a plecat în direcţia Bichigi, satul în care îşi are şi domiciliul, aflat la şase kilometri de Temereşti. Cu poliţiştii pe urme, după doar câteva sute de metri, într-o curbă, a pierdut controlul maşinii şi a ieşit pe câmp. Peste 200 de poliţişti l-au căutau cu elicopterul, cu drona, cu motociclete şi cu câini. A fost prins câteva ore mai târziu, la volanul unei alte maşini furate, în timp ce se îndrepta spre satul natal Bichigi.

Sursa: adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :