ANI dă lovitura – Aleși locali din vestul țării, declarați incompatibili și în conflict de interese

529

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali din România. Mare parte dintre aceștia dețin sau au deținut funcții de conducere în primării din vestul țării.

1. PORGE FLORIN IOAN, Primar al orașului Vașcău, Județul Bihor – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de primar (2012 – 2016) a emis o dispoziție privind numirea soției sale în funcția de manager de proiect în cadrul unui proiect implementat de Primăria Vașcău, care a produs un folos material pentru soția sa (în baza acestei dispoziții, soția persoanei evaluate a încasat venituri în sumă de 15.859 lei).

2. LECHICI MIRCO ILIE, Primar al Comunei Răcășdia, Județ Caraș Severin – INCOMPATIBILITATE

Începând cu 2012 exercită simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică, titular al Lechici Ilie-Mirco Întreprindere Individuală, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

3. NEGARIU CORNEL IOAN, fost Viceprimar al comunei Fîrliug, Județul Caraș Severin – INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de viceprimar (2012 – 2016) a deținut și exercitat simultan și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Negariu Cornel Ioan Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și ale art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

4. GROZA COSMIN ADRIAN, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al comunei Hălmagiu, Județul Arad – INCOMPATIBILITATE

În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), societatea comercială Ocolul Silvic Codrii Iancului S.R.L., în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de șef ocol și administrator, a încheiat un contract de prestări servicii silvice cu Primăria Comunei Halmagiu, în baza căruia societatea a încasat suma de 24.288,18 lei.

5. MUNTEAN ALEXE, Consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Zăvoi, Judeţul Caraș-Severin – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

În exercitarea mandatului de consilier local (2012 – 2016) a luat parte la deliberarea și adoptarea unei Hotărâri a Consiliului local, deși avea un interes personal patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

Alți 15 foști și actuali aleși din județele Dolj, Prahova, Ialomița, Neamț, Brăila și Călărași au fost declarați incompatibili.

LĂSAȚI UN MESAJ